Orthopaedisch medisch speciaalzaak - OMS Vermolen

Nadat Martien Vermolen 25 jaar ervaring had opgedaan in de gezondheidszorg is hij in 2002 samen met zijn vrouw het bedrijf OMS Vermolen gestart. Inmiddels bestaat het team uit negen medewerkers. 

Martien Vermolen

 

Martien Vermolen werd geboren in Nieuw-Guinea, in 1961 kwam hij naar Nederland. Als kind onderging hij, vanwege loopproblemen, zelf een voetoperatie. "Dat deed me beseffen dat de voet de letterlijke basis is van het bestaan. Ik wist dus hoe het is om afhankelijk te zijn van een hulpmiddel. Mijn beroepskeuze kwam voort uit dat besef. Na de MAVO afgerond te hebben ging ik in 1978 werken in de St. Maartenskliniek in Nijmegen, waar ik steunzolen, bandages, braces, steunkousen en corsetten leerde maken. Ik ben daar uitstekend opgeleid."


Martien heeft nog in Arnhem op een leerbedrijf ortheses (hulpmiddelen om functieverlies te herstellen) leren maken. Uiteindelijk is hij naar de St Maartenskliniek terug gekeerd, waar hij de protheseopleiding heeft gevolgd. 

Netty Broens

 

Mijn naam is Netty Broens. Sinds 2007 ben ik werkzaam bij OMS Vermolen.

Ik ben gestart op de administratie; ik was erg geïnteresseerd in dit vakgebied en wilde er graag in werken. Daarom heb ik diverse opleidingen gevolgd bij het SVGB Kennis en Opleidingscentrum in Utrecht, waaronder de Cursus Medische Basis Kennis, Consulente Therapeutische Elastische Kousen en Adviseur Orthopedische Confectiehulpmiddelen. Tevens ben ik ook opgeleid in het aanmeten en afleveren van verbandmiddelen. Ik werk inmiddels al vele jaren met veel plezier bij OMS Vermolen, daar waar mijn passie ligt.