Vorige pagina

Sociale alarmering

Een veilig gevoel in huis is belangrijk. Voelt u zich niet altijd even veilig? Sociale alarmering kan u dan helpen. In noodsituaties kunt u er op vertrouwen dat hulp snel aanwezig is, met slechts één druk op de knop. Sociale alarmering kunt u met korting regelen via uw lidmaatschap van Pantein Extra.

  • Veilig
  • Voordeel
  • Zekerheid

Wat is sociale alarmering?

Sociale alarmering is een alarmeringssysteem dat u in huis kunt laten plaatsen. Zo staat u er nooit alleen voor. Pantein Extra werkt voor de sociale alarmering samen met CSI persoonsalarmering. Zij plaatsen de apparatuur bij u in huis en u ontvangt een polsband of halsketting met alarmknop.

In geval van een noodsituatie in of om huis kunt u op de alarmknop drukken en dan wordt een familielid, kennis of buur gewaarschuwd door de meldcentrale. Deze meldcentrale is 24 uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar. Waar u ook bent in huis, via de spreek/luister verbinding kan de meldcentrale u horen. Zij zullen proberen met u te spreken door te vragen wat er aan de hand is. Het kan voorkomen dat u in bepaalde situaties niet kunt antwoorden. Ook als u niet meer kunt communiceren zal de meldcentrale altijd direct hulp inschakelen.

Waarvoor sociale alarmering gebruiken

Sociale alarmering geeft u thuis een veilig gevoel. Als u bijvoorbeeld onwel wordt, zich angstig voelt of gevallen bent en zelf niet meer overeind kunt komen, kunt u met de sociale alarmering gemakkelijk hulp inschakelen. Zo kunt u erop vertrouwen dat er snel iemand is om u te helpen. Voor het aanvragen van dit alarmsysteem heeft u geen verwijzing nodig. U doet namelijk een beroep op uw eigen netwerk.

Sociale alarmering en professionele alarmering

Naast sociale alarmering biedt Pantein ook professionele alarmering aan. Er wordt dan professionele zorg opgeroepen. Als u al thuiszorg van Pantein ontvangt, kunt u bij uw wijkteam navragen of u in aanmerking komt voor een indicatie voor oproepbare zorg. Indien dit het geval is, kunt u bij een alarmoproep een beroep doen op Pantein en worden de kosten van de zorgverlening vergoed.

Heeft u nog geen thuiszorg maar wilt u wel gebruikmaken van professionele alarmering, dan kunt u een afspraak maken met de wijkverpleegkundige in uw buurt. Zij kijken dan samen met u of u hiervoor in aanmerking komt. Pantein Extra kan u hierover informeren en u in contact brengen met de juiste verpleegkundige.

De voordelen op een rij:

  • Veilig gevoel in huis
  • Hulp inschakelen met één druk op de knop
  • Zekerheid voor uzelf en uw naasten
  • Korting via uw Pantein Extra-lidmaatschap

Sociale alarmering regelen via Pantein Extra

Wilt u sociale alarmering aanvragen? Vul dan het online formulier in.

Heeft uw aanvraag spoed? Noteer dit dan bij de opmerkingen in het formulier of neem rechtstreeks contact op met CSI via telefoonnummer 088 0274000.