Sociale alarmering

Thuis een veilig gevoel hebben, ook als u alleen woont. Stel u bent gevallen en kunt niet meer overeind komen, u voelt zich angstig of wordt onwel. In noodsituaties is het goed erop te kunnen vertrouwen dat hulp snel aanwezig is. Dat kan met de sociale alarmering van Pantein Extra in samenwerking met cAlarm van FocusCura.

Hoe werkt het?

U kunt eenvoudig alarm slaan bij een noodsituatie in of om het huis, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Na het aanvragen van de sociale alarmering plaatst Focus Cura de apparatuur bij u in huis. U draagt een polsband of halsketting met een alarmknop. Met één druk op deze knop wordt een familielid, buur of kennis gewaarschuwd door de cAlarm zorgcentrale.  

Voor wie

U kunt sociale alarmering aanvragen als u zelfstandig thuis wilt blijven wonen met een veilig gevoel. U heeft hiervoor geen verwijzing nodig. Het kan zijn dat uw zorgverzekeraar de kosten van de alarmapparatuur vergoed, dit kunt u bij uw zorgverzekeraar navragen.

 

Het kan ook zijn dat u alarmering nodig heeft in verband met gezondheidsklachten. Indien u al thuiszorg van Pantein ontvangt, kunt u bij uw wijkteam navragen of u in aanmerking komt voor een indicatie voor oproepbare zorg.
Als u nog geen zorg van ons krijgt, dan kunt u navraag doen via tel. 0900 – 8803.

 

Indien u over een indicatie voor oproepbare zorg beschikt, kunt u bij een alarmoproep een beroep op Pantein doen en worden de kosten van de zorgverlening vergoed. Dit noemen we professionele alarmopvolging. Meer informatie daarover kunt u hier vinden. 

Meer informatie

Wilt u meer informatie over sociale alarmering, bel dan met Pantein Extra via telefoonnummer 0485-845454 of download het aanmeldformulier onderaan deze pagina. Een medewerker van FocusCura cAlarm neemt na ontvangst van het formulier contact met u op.

Tarieven overzicht sociale alarmering

 

 

Maandelijkse kosten sociale alarmering

Prijs excl. ledenvoordeel 

Prijs incl. ledenvoordeel  

cAlarm Home abonnement: gebruik van apparatuur, 24 uur aangesloten op zorgcentrale en onderhoud apparatuur.      

EUR 22,95 per maand

EUR 22,95  per maand

Eenmalige kosten sociale alarmering

 

 

Installatie, activatie en persoonlijke uitleg thuis door monteur

EUR 84,70

EUR 59,70

Eenmalige activatiekosten bij zelfinstallatie zonder uitleg en activatie door monteur 

EUR 25,00

Gratis

Spoed installatie mogelijk tegen meerprijs van €59,50 + de reguliere aansluitkosten:

EUR 145,40

EUR 120,40

 

 

 

cKey Pin (gecertificeerd sleutelkastje) eenmalige installatie

EUR 84,70

EUR 59,70

Huur cKey Pin sleutelkastje inclusief service en onderhoud van het apparaat.

EUR 4,95 per maand

EUR 4,95 per maand

Combinatie cAlarm home en Ckey Pin*

EUR 119,85

EUR 94,85


Wanneer u bij de eerste aanvraag kiest voor cAlarm Home in combinatie met het cKey Pin sleutelkastje dan ontvangt u van FocusCura €25,- combinatiekorting. Bent u lid van Pantein Extra ontvangt u bovenop de €25,- combinatiekorting nogmaals €25 korting op de installatiekosten.


Mogelijk kunt u de kosten voor uw alarmeringsapparaat vergoed krijgen door uw zorgverzekeraar. U kunt bij uw zorgverzekeraar navragen of u hiervoor in aanmerking komt.


Ophalen van de apparatuur is inbegrepen bij de prijs voor installatie, activatie en uitleg. Hiervoor worden geen extra kosten in rekening gebracht. 
Aanmeldformulier sociale alarmering