Rijbewijskeuring via Pantein Extra

Als u 75 jaar of ouder bent en u heeft een rijbewijs dat u wilt verlengen, dan moet u zich medisch laten keuren. Met uw Pantein Extra pas ontvangt u korting op deze keuring bij Regelzorg Rijbewijskeuringen.

De keuringen vinden alleen plaats op afspraak. In verband met drukte en lange procedures bij het CBR adviseren wij u om zich zeker vier maanden voor uw rijbewijs afloopt, aan te melden voor de keuring.Ledenvoordeel

Leden van Pantein Extra ontvangen 5 euro korting op de tarieven voor de medische keuring bij de keuringsarts. De tarieven van de artsen kunnen verschillen per locatie en liggen tussen de 40 en 50 euro.

 

Let op: Om gebruik te kunnen maken van de korting, moet u eerst een aanvraag via Pantein Extra doen. Dit kan telefonisch of via het online formulier.

 

Begin op tijd 

Vier maanden voor einddatum van uw rijbewijs krijgt u een brief van de RDW, waarin staat dat uw rijbewijs verloopt. Let op: communiceert u via mijnoverheid.nl dan krijgt u een mail van uw Berichtenbox.

 

Eerder starten kan ook, maar is niet per se nodig, tenzij u een of meerdere medische problemen heeft of in aanmerking wilt komen voor de coulanceregeling senioren.

 

De doorlooptijden van het CBR zijn wel een stuk verbeterd, merkt Regelzorg.

 

De procedure kort uitgelegd:


Voordat u een afspraak maakt met Regelzorg, heeft u een Gezondheidsverklaring nodig. Deze kunt u invullen via mijncbr.nl. Hiervoor heeft u uw DigiD met SMS-controle nodig.

 

Een papieren Gezondheidsverklaring is verkrijgbaar bij sommige gemeenten, het CBR via de webshop (cbr.nl/webshop) of bij Regelzorg.  

 

Deze verklaring moet ingevuld worden en opgestuurd naar het CBR. Daarna ontvangt u van het CBR het verslag of meerdere verslagen die de keuringsarts moet invullen. Pas als u deze verslagen in uw bezit heeft kunt u een afspraak maken voor de keuring.


De artsen waar Regelzorg mee samenwerkt, zijn aangesloten bij ZorgDomein. Zij vullen de formulieren digitaal voor u in en versturen deze direct naar het CBR.

 

U ontvangt het besluit over de verlenging van uw rijbewijs rechtstreeks van het CBR. In het Besluit van het CBR staat of u geschikt bent of niet. Een positief besluit / de verklaring van geschiktheid is, over het algemeen wanneer u geen code heeft of krijgt op uw rijbewijs, 1 jaar geldig.

 

Verloopt uw huidige rijbewijs pas over enkele maanden maar heeft u wel al uw positieve verklaring van geschiktheid ontvangen? Dan hoeft niet direct naar de gemeente om uw nieuwe rijbewijs aan te vragen. Uw nieuwe rijbewijs is namelijk geldig vanaf de datum dat u dit ontvangt. U kunt daarom beter wachten tot uiterlijk 1 week voor einddatum van uw rijbewijs met het verlengen bij de gemeente.

 

Coulanceregeling 75 plus

Senioren die gebruik willen maken van de coulanceregeling voor senioren dienen nog dit jaar een Gezondheidsverklaring te kopen en op te sturen naar het CBR. Mogelijk wordt deze wel verlengd. Er mag dan maximaal 1 jaar worden gereden met een zogenaamd ‘verlopen rijbewijs’. Op de website van Regelzorg staat meer informatie. 

Locaties waar de keuringen plaatsvinden

  • De Driewiek, Jeroen Boschstraat 49 Boxmeer
  • De Nielt, Lavendel 250 Cuijk
  • De Eigen herd, Rooijsestraat 32 Uden
  • De Mallemolen, Kloosterstraat 11 Groesbeek
  • Wijkaccommodatie De Wester, Havikstraat 1 Mill
  • De Walnoot, Reginahof 1 Boxtel
  • Medisch Centrum Hopvel, Hopveld 33 Sint-Michielsgestel
  • Business Centrum Frisselstein, 5461 AD Veghel

Direct aanvragen