Gratis voet- en beenmeetdagen

15 augustus 2017

Leden zijn van harte welkom op de gratis voet- en beenmeetdagen van onze samenwerkingspartner OMS Vermolen. Heeft u regelmatig last van vermoeide, onrustige en pijnlijke benen? Wordt u ’s nachts wakker van kramp in uw benen? Deze klachten kunnen duiden op een slechte doorbloeding van de benen. Of het hebben van spataderen kan duiden op een vaatprobleem. Een simpel onderzoek in de vorm van het “doormeten” van de benen kan uitsluitsel geven.


Het kan ook voorkomen dat u nog geen klachten heeft, maar wel regelmatig dikke enkels. Ook dan bent u welkom op de voet- en beenmeetdagen. Wanneer er problemen zijn met de aderen in de benen, kan dat leiden tot vervelende klachten en aandoeningen zoals; trombosebeen, oedeembeen of een open been. Dergelijke problemen kunnen vaak worden voorkomen door al in een vroeg stadium te meten, te registreren en te behandelen. Wat de verdere behandeling is, bepaalt de huisarts.

 

De meting
De meting is bedoeld voor mensen die klachten hebben maar nog geen elastische kousen (steunkousen) dragen en nog niet onder behandeling zijn.

 

Overige klachten
U bent ook welkom op de voet- en beenmeetdagen als u last heeft van een van de onderstaande klachten:

  • Overbelasting
  • Rug-, pees-, scheenbeen-, voorvoet- of hielklachten
  • Branderige voetzolen
  • Pijnlijke drukplekken
  • Been klachten.

 

Bij deze klachten kunnen (sport)steunzolen of (sport)kousen uitkomst bieden. OMS Vermolen maakt voor u een zool op maat die qua dikte en demping precies in uw schoenen past. Mocht het zo zijn dat uw voet een dusdanige afwijking heeft of dat uw prestaties vragen om een steunzool van de allerhoogst denkbare (medische) kwaliteit dan wordt er een gipsmodel van uw voet gemaakt waarop vervolgens via vacuüm techniek een perfect passende steunzool wordt vervaardigd. Het meten van uw voeten en/of benen is gratis. Een meting duurt ongeveer 20 minuten.

 

Waar en wanneer?
Boxmeer: zaterdag 11 november 2017 (VOL)
Oss: vrijdag 17 november
Oss: zaterdag 18 november 2017 (VOL)

Heeft u interesse voor een andere locatie, dan kunt u dit aangeven. Bij voldoende interesse wordt een extra meting ingepland. 


Meer informatie en aanmelden
Wilt u meer informatie bel dan met Pantein Extra 0485-845454. Direct contact opnemen met het afsprakenbureau van OMS Vermolen kan ook. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer 024-6453165.

 

Plaatsen zijn beperkt. Deelname is op volgorde van aanmelding.

Lid worden van Pantein Extra

Pantein Extra is onderdeel van Pantein

Pantein biedt alle vormen van zorg, aan jong aan oud, aan huis, in het zorgcentrum of ziekenhuis.  
Kijk voor meer informatie op www.pantein.nl