Vorige pagina

Gezelschap en ondersteuning

Een mooie wandeling, koken of uw favoriete hobby beoefenen. Soms is het veel fijner om dit samen met iemand te doen. Kunt u of iemand waar u voor zorgt hier professionele begeleiding bij gebruiken? Pantein Extra biedt gezelschap en ondersteuning aan op verschillende vlakken. We doen het samen.

Gezelschap En Ondersteuning

De mogelijkheden voor gezelschap

Pantein Extra werkt samen met professionele dienstverleners die gezelschap op maat aanbieden op verschillende vlakken. Denk bijvoorbeeld aan gezelschap aan huis, waarbij zij samen met u een mooie wandeling maken om vervolgens samen te koken en een lekkere maaltijd op tafel zetten. Ook samen een hobby beoefenen of gezelschap bij een uitstapje behoort tot de mogelijkheden.

Gezelschap bieden we ook aan in de vorm van ondersteuning bij een bezoek aan een arts of ziekenhuis. Als u of degene waar u voor zorgt bijvoorbeeld niet zelf in de gelegenheid is om te rijden of het doktersbezoek is erg intensief, dan biedt wat extra hulp uitkomst.

Ontlasten van mantelzorger

Wordt u geholpen door iemand uit uw directe omgeving bijvoorbeeld een familielid of kennis, dan heet dat mantelzorg. Als de zorg toeneemt kan overbelasting voor de mantelzorger op de loer liggen. Pantein Extra ondersteunt dan graag waar mogelijk door wat taken over te nemen en de mantelzorger zo te ontlasten. Denk bijvoorbeeld aan individuele begeleiding of gezelschap, of iets anders, net wat nodig is. De mantelzorger komt zo even op adem en kan tijd besteden aan andere zaken die op dat moment belangrijk zijn.

In sommige gevallen is het mogelijk om via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) budget aan te vragen voor begeleiding thuis. Daarnaast kan de dienstverlening ook betaald worden vanuit een Persoons Gebonden Budget (PGB).

De voordelen op een rij

  • Professionele dienstverlening
  • Gezelschap en individuele begeleiding
  • Ontlasten van mantelzorgers
  • Veel verschillende opties voor gezelschap

Gezelschap regelen via Pantein Extra

Zoekt u gezelschap voor uzelf of voor iemand waar u voor zorgt? Dan bent u bij Pantein Extra aan het juiste adres. We helpen u graag met het vinden van de juiste persoon. Wilt u hierover meer informatie, vul dan het aanvraagformulier hieronder in. Als u gezelschap voor iemand wilt regelen, maak dan gebruik van de lidmaatschapsgegevens van degene voor wie u de aanvraag doet.

Contactgegevens

U kunt ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur.

0485-84 54 54