Vorige pagina

Rijbewijskeuring met korting

Een rijbewijskeuring is verplicht als u 75 jaar of ouder bent en u uw rijbewijs wilt verlengen. Leden van Pantein Extra krijgen 5 euro korting op deze keuring. Hoe het aanvragen van zo’n keuring in zijn werk gaat, leggen we u graag uit met behulp van een handig stappenplan.

Keuringsarts
  • Voordeel
  • Professioneel
  • Stappenplan

Medische check

Tijdens de rijbewijskeuring wordt een medische check uitgevoerd. Een arts onderzoekt dan of u veilig en zelfstandig kunt rijden door middel van een beoordeling van uw lichamelijke en geestelijke conditie. Voor deze rijbewijskeuring werkt Pantein Extra samen met Regelzorg Rijbewijskeuring.

Afspraak maken CBR

Een keuring is alleen mogelijk op afspraak. Door de drukte en lange procedures bij het CBR is het aan te raden zeker vier maanden voor uw rijbewijs afloopt een afspraak te maken.

Rijbewijskeuring: zo gaat u te werk

Stap 1: Regel een gezondheidsverklaring

Een gezondheidsverklaring vraagt u aan via mijncbr.nl. Om in te loggen heeft u uw DigiD met SMS-controle nodig. Liever een papieren gezondheidsverklaring? Deze is verkrijgbaar bij sommige gemeenten, bij Regelzorg of via de webshop van het CBR.

Stap 2: Stuur de gezondheidsverklaring ingevuld op naar het CBR

Nadat u een ingevulde gezondheidsverklaring heeft verstuurd naar het CBR ontvangt u van het CBR het verslag of meerdere verslagen die de keuringsarts moet invullen.

Pas als u deze verslagen in uw bezit heeft, kunt u een afspraak maken voor de keuring.

Stap 3: Afspraak maken met ledenvoordeel

Als u de gezondheidsverklaring binnen hebt, kunt u contact opnemen met Pantein Extra zodat zij u in contact kunnen brengen met Regelzorg en uw ledenvoordeel kunnen bevestigen. Dit kan telefonisch (0485-84 54 54) of via het aanvraagformulier onderaan deze pagina. Pantein Extra stuurt tevens de gegevens door naar Regelzorg. Regelzorg neemt contact op met u voor de afspraak van de medische keuring. Als de aanvraag niet via Pantein Extra wordt gedaan, kan er helaas geen korting worden berekend.

Stap 4: De artsen van Regelzorg vullen uw gezondheidsverklaring in

Tijdens de afspraak voor de medische keuring, vullen de artsen van Regelzorg de formulieren in die u van het CBR hebt ontvangen. Zij versturen de ingevulde formulieren direct naar het CBR.

Stap 5: U ontvangt het besluit van het CBR

Van het CBR ontvangt u rechtstreeks het besluit over de verlenging van uw rijbewijs. Een positief besluit of verlenging van uw rijbewijs is over het algemeen 1 tot 5 jaar geldig.

Verloopt uw huidige rijbewijs over enkele maanden maar heeft u wel al uw positieve verklaring van geschiktheid ontvangen? Dan hoeft u niet direct naar de gemeente om uw nieuwe rijbewijs aan te vragen. Uw nieuwe rijbewijs is namelijk geldig vanaf de datum dat u deze ontvangt.

De voordelen op een rij

  • € 5,- korting op de rijbewijskeuring met uw lidmaatschap
  • Ondersteuning bij uw aanvraag
  • Gemakkelijk
  • Professioneel uitgevoerd

Rijbewijskeuring met korting regelen via Pantein Extra

Wilt u graag met korting een rijbewijskeuring aanvragen? Pantein Extra helpt u graag verder. Vul het contactformulier hieronder in als u meer informatie over de keuring wilt ontvangen of een afspraak wilt maken. U kunt ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer 0485-845454.

Indien u een afspraak wilt maken voor iemand anders, maakt u dan gebruik van de lidmaatschapsgegevens van degene voor wie u de aanvraag doet.

Contactgegevens

Vrouw Achter Stuur

U kunt ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur.

0485-84 54 54